fredag 8 februari 2019

Visste du att? #4

Hej hallå allihopa och välkommna till veckans hög med Disneytrivia! :)


1. Miguel i Coco skulle ursprungligen ha haft en annan röst. Filmen producerades dock under så lång tid att den ursprungliga skådespelaren hann komma i målbrottet, varpå han var tvungen att bytas ut. Den ursprungliga rösten har dock en cameoroll i filmen.

2. Ursprungligen skulle Lampis följt med Pinocchio och Benjamin Syrsa när de flydde från Glädjeön, bara för att sedan bli fångad av kusken under flyktförsöket. Det var dessutom tänkt att barnen på glädjeön skulle sjunga en sång, och att Alexander skulle ha en mer framträdande roll bland barnen för att verkligen hamra in moralen.

3. Scenen i Askungen där titelkaraktärens klänning förvandlas från trasor till vacker balklänning var Walt Disneys absoluta favoritanimering.

4. I Vem satte dit Roger Rabbit kunde man för första gången se både Musse Pigg och Snurre Sprätt i samma film. För att få använda Warner Bros-karaktärerna var Disney tvungna att låta de karaktärerna ha exakt lika mycket screentime som Disneykaraktärerna.

5. Ursprungligen hade attraktionerna "Peter Pan's Flight" och "Snow White's Scary Adventures" på Disneyland inte titelkaraktärerna med i åkturen då det var tänkt att åkarna skulle vara titelkaraktärerna. Titelkaraktärerna sattes dock in i åkturen efter att besökarna inte fattade varför de inte fanns med.

6. Billy Crystal var påtänkt som rösten till Buzz Lightyear i Toy Story, men tackade nej till rollen, något han ansåg vara hans karriärs största misstag när han väl fick se filmen. När sedan Billys hustru berättade att John Lassetter var i telefon (vilket han var för att erbjuda honom rollen som Mike Wazowski i Monsters Inc) så lyfte han bara luren och svarade ja.

7. I inledningsscenen i Toy Story 2 (som för övrigt återanvänder myrön från Ett småkryps liv som bakgrund) var det inte meningen att stenarna skulle sväva, det var egentligen en teknisk glitch. Man bestämde sig dock för att behålla stenarna då det fungerade för scenen.

8. Ursprungligen ville Walt Disney göra en tecknad version av Mary Poppins, men författarinnan bakom böckerna, P.L. Travers, vägrade låta honom göra det, då hon ansåg att ingen skulle ta en animerad film på allvar.

9. Walt Disney fick idén till Disneyland när han satt på en parkbänk och såg hur barnen lekte medan föräldrarna bara satt och tittade på, och fick då idéen att göra en temapark där både barn och vuxna kunde ha roligt.

10. Linda Larkin, som var Prinsessan Jasmines talröst, blev utbytt i sång, då hennes sångröst var för hög för att passa.


Nästa vecka är jag tillbaka med mer fakta, så vi ses då! :)

/Tony

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar