torsdag 17 januari 2019

Visste du att? #1

Hej hallå allihopa!

Min första serie här på bloggen blir en "Visste du att?" serie. Varje vecka kommer jag lista en hel hög med olika Disneyfakta som du kanske inte visste. Om du vet någonting kul som är Disneyrelaterat så får ni gärna skriva i kommentarerna. :)



1. Häxans skrik i Snövit när hon trillar ner för stupet återanvändes till Den onda féns skrik när hon får svärdet i magen i Törnrosa

2. I Oliver och Gänget kan man se en modern version av  Prinsessan Aurora från Törnrosa i bakgrunden i en scen.

3. Jodi Benson, som gjorde orginalrösten till Ariel, var påtänkt att göra rösten till Belle i Skönheten och Odjuret. Hon förlorade dock rollen till Paige O'Hara, men hon gjorde senare Belles röst i Hos Musse.

4. Mary Poppins spelades helt och hållet in inomhus

5. På tal om Mary Poppins så var de flesta nanny-kandidaterna i början av Mary Poppins egentligen män klädda i klänning.

6. När Robin Hood gjordes hade Disneystudion ont om pengar efter Walt Disneys död ett par år
tidigare, därför återanvände man animation från bland annat Snövit och de sju dvärgarna, Djungelboken och Aristocats.

7. Ursprungligen hade Toy Story 3 en annan handling, nämligen att man hittat ett fel på Buzz Lightyear-figurerna och skickat tillbaka alla till fabriken i Asien, vilket innebar att Woody och gänget skulle fått jaga runt hela världen för att rädda Buzz innan han försvann.

8. I Ringaren i Notre Dame kan man se en modern parabol på ett av husen.

9. Trots att Tony Goldwyn är rösten till Tarzan i filmen med samma namn, var det Claytons röst Brian Blessed som gjorde Tarzans karaktäristiska skrik, då han visade sig vara bättre på det än Tony Goldwyn

10. Många av Bus skrik och ljud från Monsters Inc, återanvändes till Riley/Jenny i Insidan ut, vilket är anledningen till att Bus orginalröst Mary Gibbs står angiven som övrig röst i filmen.


Nästa vecka kommer ett ny hög med Disneytivia, så missa inte det. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar